Keeps logging user out of Mac when lid is closed

Comments

11 comments

  • Official comment
    Avatar
    Jump Desktop Support (Edited )

    Updated: This was related to an older version of the Amphetamine. User @Michael Wenditz reports that updating to the latest version of Amphetamine fixed the issue.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    You ever find a solution to this?  It's real.  

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    Actually that's great, I'm running Amphetamine even.  I've been all over this app though and I can't seem to find anything that would cause the lock.  I have most things set to "indefinitely" to keep everything active all the time on this machine but I'm still hitting that 30 second reset to the password prompt login.  Any thoughts?  Or happen to remember what setting you were testing with?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jump Desktop Support

    Can you also try to uncheck the 'Allow Screen Saver' option:

     

     

    as well as the 'Lock screen' options here:

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    First of all thank you a ton for the support here!  Second, I'm on version 4.2 (4067) which I believe is the current one in the app store.  I don't seem to have as many options there, including the closed-display mode.  Which version are you guys testing with?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    oh man, just saw 5.0.1 got pushed to the app store recently.  Upgrading now.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    ok up to 5.0.1 and I verified the stuff above was unchecked.  Hrmmmm... Also I noticed that when I don't run amphetamine I'm still getting kicked out after about 30 seconds.  There any other things I can check?  I can't remember if I mucked with caffeine on this machine way back in the day, not sure if that would have anything to do with this though.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    Ok strangely enough, it seems to be working properly now.  That is with Amphetamine enabled.  I'll update after I've run it for a day.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    It's been a day.  Everything is working properly.  So the solution really was to update to the latest version, verify settings, and verify the app was running.  Pretty weird, but ok. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jump Desktop Support (Edited )

    @Michael,

    Thanks for the update. I'm going to promote your answer. It's quite possible that when we last investigated, an older version of Amphetamine had bugs with the way it detected local activity on the machine. The newer version probably fixed that. Thanks again for trying it out and reporting back. I'll update the solution based on your experience.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Michael Wenditz

    Cool, thank you for the support.  Top notch!  

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.